ភោជនីយដ្ឋាន

ភោជនីយដ្ឋាន​ គឺជា​គ្រឹះស្ថាន​ ឬទីកន្លែង​ សម្រាប់លក់ដូរ​ម្ហូបអាហារ ភេសជ្ជៈ សម្រាប់អតិថិជន​ជាសាធារណៈ។ វាមាន​សណ្ឋាន និងរូបរាង​ច្រើន​ប្រភេទ​ខុសៗគ្នា​ទៅតាមចំណង់ចំណូលចិត្តរបស់ម្ចាស់សំណង់នោះ។ ភោជនីយដ្ឋាន​ត្រូវបាន​គេ​បែង​ចែក​ជា​ពីរ​គឺ ភោជនីយដ្ឋាន​មាន​អ្នកបំរើ (Waiter Service) និងភោជនីយដ្ឋាន​បំរើ​ដោយ​ខ្លូន​ឯង(Self Service)។

ភោជនីយដ្ឋានមានអ្នកបំរើ

  • ចន្លោះផ្លូវដើរបំរើភ្ញៀវៈ អប្បរមា ០.៩ម – ១.៣៥ម
  • ផ្ទៃកំរាលសម្រាប់អង្គុយៈ ១.៥ម – ២.២ម២​/ន
  • ផ្ទៃកំរាលសម្រាប់រាំរែកៈ ១ម – ៣.៥ម/២ន

ភោជនីយដ្ឋានបំរើដោយខ្លូនឯង

  • ចន្លោះផ្លូវដើរបំរើភ្ញៀវៈ អប្បរមា ០.៩ម – ១.៣៥ម
  • ផ្ទៃកំរាលសម្រាប់អង្គុយៈ ១.៤ម – ១.៧ម២​/ន
  • ផ្ទៃកំរាលសម្រាប់រាំរែកៈ ១ម – ៣.៥ម/២ន
  • ផ្ទៃកំរាលកន្លែងបំរើកាហ្វេៈ​ ០.៨៣ម/ន

ប្រហុកខ្ទិស

ហើយភោជនីយដ្ឋានមានពីរប្រភេទ​ផ្សេងទៀតដូចជា ភោជនីយដ្ឋានពិសេស(special Restaurant) និងភោជនីយដ្ឋាន​ប្រពៃណី(Traditional Restaurant)។

ភោជនីយដ្ឋានពិសេស

  • ទាមទារកន្លែងធំទូលាយ និងមានចង្ក្រាន ចង្អើរ សម្រាប់​អាំងសាច់
  • វេទការរាំមានផ្ទៃកំរាលៈ ២ម – ២.៥ម/ន

ភោជនីយដ្ឋានប្រពៃណី

  • មានធ្វើម្ហូបប្រពៃណីរបស់ខ្លូន (ឧ. ម្ហូបប្រពៃណីខ្មែររួមមាន ប្រហុកគ្រឿង សម្លកកូរ ម្ជូរគ្រឿង ប្រហើរ អាម៉ុក ទឹកគ្រឿង…)
  • ផ្ទៃកំរាលសម្រាប់ធ្វើម្ហូបៈ ១.៣ម – ១.៩ម/ន ។

ម្ជូរគ្រឿង

អាម៉ុកត្រី

ដំឡុងឆុងស្ករ

ទំហំ និងលក្ខណៈនៃការរៀបចំតុ

  • សម្រាប់មនុស្ស២នាក់
    • ០.៦ម x ០.៦ម
    • ០.៦២៥ម​ x ០.៨ម
    • Φ០.៦ម
  • សម្រាប់មនុស្ស៣នាក់
    • ០.៧ម x ០.៩ម
    • ០.៧៥ម​ x ០.៩ម
    • Φ០.៨ម
Advertisements

ឆ្លើយ​តប

Fill in your details below or click an icon to log in:

ឡូហ្កូ WordPress.com

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី WordPress.com របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

រូប Twitter

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី Twitter របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

រូបថត Facebook

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី Facebook របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

Google+ photo

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី Google+ របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

កំពុង​ភ្ជាប់​ទៅ​កាន់ %s

%d bloggers like this: